Initiatiefnemer
Inventi
Partners

This widget requires Flash Player 9 or better.

Mediapartners
Mediapartners
Met de steun van
Stad Antwerpen
Infobrochure
PDF icon Download de InventiChess 2010 infobrochure.

Inventi organiseert 5de editie InventiChess

Inventi, consultants in verkoop en verkoopmanagement, staat voor het totaaldenken in de verkoop. De kantoren van Inventi zijn gelegen in het hartje van de oude Antwerpse binnenstad op slechts 100 meter van het stadhuis en de Grote Markt. Het prachtig gerenoveerde historische pand in de Oude Beurs is de voormalige woning van de bekende toondichter Peter Benoit. Vandaag is het trainingscenter van Inventi een inspirerende omgeving voor de training en rekrutering van verkopers en verkoopmanagers en voor de ontwikkeling van verkoopstrategieën.

Tijdens InventiChess wordt het Grootmeesternormentoernooi in de grote vergaderzaal op het gelijkvloers gespeeld. Het InventiChess toernooi is open voor het publiek.


3 historische locaties

Contactpersonen en verantwoordelijken

Contactpersonen

 • Algemene coördinatie:

Hanne Rummens
T: +32 3 223 68 68 of +32 489 11 58 95
E: info@inventichess.com

 • Coördinatie pers en media:

Frank De Pauw
T: +32 478 55 56 16
E: frank.de.pauw@inventi.be

Verantwoordelijken

 • Initiatiefnemer:

Roger Helsen
E: roger.helsen@inventi.be

 • Toernooidirecteur:

Sylvin De Vet

 • Internationaal arbiter:

Jos Pots

 • Live games:

Valery Maes

 • Webmaster:

Raf Claes
E: webmaster@inventichess.com

Waarom organiseert Inventi InventiChess

InventiChess is het ideale platform voor een origineel netwerkevent voor CEO’s en managers. Schaken, verkoop en management hebben veel meer gemeen dan de meesten onder ons wel denken.  Dit evenement steunt eveneens schaken als sport en is een enorme opstap voor het schaken bij jongeren in België.

Historiek 2010 – 2006

 • September 2010:Naar aanleiding van de lustrumviering organiseert InventiChess het schaakfestival. Er wordt aan 200 schakers de kans geboden om tegen 10 topschakers te spelen op het stadhuis van Antwerpen. InventiChess 2010 vindt plaats in 3 historische locaties. Het is een toptoernooi van FIDE categorie X en een jeugdtoernooi waarin het thema België tegen Nederland centraal staat.
Avant-Première
v.l.n.r. GM Jan Timman (NL) met daarnaast IM Bart Michiels (B), geheel rechts GM Ivan Sokolov (BA) en op de voorgrond IM Geert Van der Stricht (B).
 • September 2009: Met de steun van 2 co-sponsors en 7 bedrijven organiseert Inventi een grootmeestertoernooi van wereldklasse, FIDE categorie XV. Toernooiwinnaar GM Emil Sutovsky domineert het veld en heeft bijzonder veel lof voor de perfecte organisatie.
Emil Sutovsky Stadhuis 2009
InventiChess 2009 winnaar Emil Sutovsky. Inhuldiging van de deelnemers op het Antwerpse stadhuis.
 • Augustus 2008: Inventi creëert het handelsmerk InventiChess en organiseert met de steun van 10 bedrijven een grootmeestertoernooi waarin coryfeeën van vroeger de strijd aanbinden met aankomende talenten. De Chinese nummer 1 en wereldtopper GM Xiangzhi Bu wint met een half punt voorsprong op GM Evgenij Miroschnichenko.
Bu Jeugdschaak
InventiChess 2008 winnaar Xiangzhi Bu. Een treffen tussen jeugdschakers uit verschillende landen.
 • Juli 2007: Inventi organiseert een IM-normentoernooi in samenwerking met Rokade Westerlo. Een aantal Belgische topschakers krijgt de kans om een IM-norm te behalen. De Oekraïense grootmeester Evgenij Miroschnichenko wint overtuigend dit toernooi.
Miro Speelzaal
Rechts InventiChess 2007 winnaar Evgenij Miroschnichenko. De toernooizaal in de kantoren van Inventi.
 • Maart 2006: Inventi, consultants in verkoop en verkoopmanagement, organiseert een simultaan met de Nederlandse grootmeester Jan Timman. Nederlandse grootmeester neemt het op tegen 24 CEO’s en managers van klantenrelaties van Inventi; een uniek en innovatief netwerk event met meer dan 100 genodigden. Omwille van het grote succes en de positieve reacties, beslist Inventi om het event naar een hoger niveau te brengen, jaar na jaar.
InventiChess 2006 simultaan InventiChess 2007 Deelnemers
Jan Timman in volle concentratie tijdens de simultaan. De deelnemers van InventiChess 2007.