Initiatiefnemer
Logo Inventi
Partner
Rajapack
Sponsors InventiChess
Mediapartner
Logo_Vacature_web_165x70px

Inventi organiseert 7de editie InventiChess

Inventi, consultants in verkoop en verkoopmanagement, staat voor het totaaldenken in de verkoop. De kantoren van Inventi zijn gelegen in het hartje van de oude Antwerpse binnenstad op slechts 100 meter van het stadhuis en de Grote Markt. Het prachtig gerenoveerde historische pand in de Oude Beurs is de voormalige woning van de bekende toondichter Peter Benoit. Vandaag is het trainingscenter van Inventi een inspirerende omgeving voor de training en rekrutering van verkopers en verkoopmanagers en voor de ontwikkeling van verkoopstrategieën.

Historiek 2011 – 2006

  • September 2011: Het toernooi haalt dit jaar niveau FIDE categorie IX. In een bloedstollende laatste ronde heeft GM Edouard Romain alsnog het Inventitoernooi gewonnen voor GM Jan Timman. Opvallend hierbij is dat Romain geen enkele remise speelde, terwijl Timman geen enkele nederlaag leed.
InventiChess 2011 winnaar Edouard Romain Jan Timman speelde een puik toernooi.

  • September 2010: Naar aanleiding van de lustrumviering organiseert InventiChess het schaakfestival. Er wordt aan 200 schakers de kans geboden om tegen 10 topschakers te spelen op het stadhuis van Antwerpen. InventiChess 2010 vindt plaats in 3 historische locaties. Het is een toptoernooi van FIDE categorie X en een jeugdtoernooi waarin het thema België tegen Nederland centraal staat. GM Georg Meier wint het GM-normentoernooi; Bart Michiels behaalt er zijn tweede grootmeesternorm.
InventiChess 2010 winnaar Georg Meier. Bart Michiels (r) deelt samen met Jan Timman (l) handtekeningen uit.

v.l.n.r. GM Jan Timman (NL) met daarnaast IM Bart Michiels (B), geheel rechts
GM Ivan Sokolov (BA) en op de voorgrond IM Geert Van der Stricht (B).

  • September 2009: Met de steun van 2 co-sponsors en 7 bedrijven organiseert Inventi een grootmeestertoernooi van wereldklasse, FIDE categorie XV. Toernooiwinnaar GM Emil Sutovsky domineert het veld en heeft bijzonder veel lof voor de perfecte organisatie.
InventiChess 2009 winnaar Emil Sutovsky. Inhuldiging van de deelnemers op het Antwerpse stadhuis.

  • Augustus 2008: Inventi creëert het handelsmerk InventiChess en organiseert met de steun van 10 bedrijven een grootmeestertoernooi waarin coryfeeën van vroeger de strijd aanbinden met aankomende talenten. De Chinese nummer 1 en wereldtopper GM Xiangzhi Bu wint met een half punt voorsprong op GM Evgenij Miroschnichenko.
InventiChess 2008 winnaar Xiangzhi Bu. Een treffen tussen jeugdschakers uit verschillende landen.

  • Juli 2007: Inventi organiseert een IM-normentoernooi in samenwerking met Rokade Westerlo. Een aantal Belgische topschakers krijgt de kans om een IM-norm te behalen. De Oekraïense grootmeester Evgenij Miroschnichenko wint overtuigend dit toernooi.
InventiChess 2007 winnaar Evgenij Miroschnichenko. De toernooizaal in de kantoren van Inventi.

  • Maart 2006: Inventi, consultants in verkoop en verkoopmanagement, organiseert een simultaan met de Nederlandse grootmeester Jan Timman. Nederlandse grootmeester neemt het op tegen 24 CEO’s en managers van klantenrelaties van Inventi; een uniek en innovatief netwerk event met meer dan 100 genodigden. Omwille van het grote succes en de positieve reacties, beslist Inventi om het event naar een hoger niveau te brengen, jaar na jaar.
Jan Timman in volle concentratie tijdens de simultaan. De deelnemers van InventiChess 2007.